pan tomate

 

 

 

 

 

 

 

 

ABC: El origen no catalán de pan con tomate

El pa amb tomàquet és típic de Catalunya, però el seu orígen no es català. Valga’m Déu, què dius! 🙂 L’ABC es va ressò avui d’un article de Somatemps (una associació que el mateix diari aclareix que és antiindependentista). Es veu que varen ser un treballadors murcians que feien el metro de Barcelona, qui van sucar el pa dur amb tomàquet per estovar-lo. Segons la notícia del rotatiu, l’associació cita el diccionari gastronòmic de Néstor Luján, qui explica que la primera vegada que es cita el pa amb tomàquet en la literatura catalana és l’any 1884, després d’una estada a París de l’escriptor a Pompeu Gener. Donada la situació política, tinc la sensació de informació supèrflua. En totes direccions.

El pan con tomate es típico que Catalunya, pero su origen no es catalán. Válgame el Señor, ¡qué dices! 🙂 El ABC es hace eco hoy de un artículo de Somatemps (una asociación que el mismo rotativo aclara que es antiindependentista). Se ve que fueron unos trabajadores murcianos que trabajaban en el metro de Barcelona quienes untaron pan dur con tomate para que se ablandara. Según la noticia del periódico, la asociación cita el diccionario gastronómico de Néstor Luján, quién explica que la primera vez que se cita el pan con tomate en la literatura catalana fue en 1884, tras una estancia en París del escritor Pompeu Gener. Dada la situación política, tengo la sensación de informción superflua. En todas direcciones.